Ne možete proći redovni tehnički pregled ako vozilo ne zadovolji uvjete na EKO testu. Uz pomoć preciznog i kvalitetnog uređaja u našem servisu možete testirati stanje svoga vozila.

Što je to EKO test?

EKO test se provodi za vrijeme svakog redovnog tehničkog pregleda za vozila koja su bila ili su u uporabi. On se ne provodi za vozilo koje nikada nigdje nije bilo registrirano (pušteno u promet) i koje nije starije od godine dana. Ne smije se ovjeriti redovni tehnički pregled ako vozilo ne zadovolji uvjete na EKO testu.

Testiranje se sastoji od vizualne kontrole sljedećih uređaja:

 • ispušni sustav
 • usisni sustav
 • sustav za paljenje
 • sustav za napajanje gorivom
 • razvodni mehanizam

EKO test sastoji se od vizualne kontrole nabrojenih uređaja te mjerenja sastava ispušnog plina. Izmjerene i izračunate vrijednosti u ispušnom plinu uspoređuju se s posebno pripremljenim proizvođačkim podatcima za EKO test, a ako takvi podatci nisu poznati, izmjerene i izračunate vrijednosti uspoređuju se s propisanim zakonskim vrijednostima.

Za ispravnu provedbu EKO testa važno je da u motoru bude dovoljno ulja. Prije provedbe EKO testa nadzornici obavezmo provjeravaju razinu ulja u motoru jer je to važno i za sigurnost rada motora. Stoga prije tehničkog pregleda obavezno provjerite razinu ulja u motoru i, prema potrebi, dotočite koliko je potrebno da razina ulja bude između minimuma i maksimuma označenog na mjernoj šipci.

Zatraži
termin

Javi nam kako ti možemo pomoći. Zatraži termin putem online obrasca.
  captcha

  Unesite kombinaciju koju vidite na ekranu:

  Slobodni termini na 27. svibnja 2022.

    9:00 – 17:00