Ne možete proći redovni tehnički pregled ako vozilo ne zadovolji uvjete na EKO testu. Uz pomoć preciznog i kvalitetnog uređaja u našem servisu možete testirati stanje svoga vozila.

Što je to EKO test?

EKO test se provodi za vrijeme svakog redovnog tehničkog pregleda za vozila koja su bila ili su u uporabi. On se ne provodi za vozilo koje nikada nigdje nije bilo registrirano (pušteno u promet) i koje nije starije od godine dana. Ne smije se ovjeriti redovni tehnički pregled ako vozilo ne zadovolji uvjete na EKO testu.

Testiranje se sastoji od vizualne kontrole sljedećih uređaja:

  • ispušni sustav
  • usisni sustav
  • sustav za paljenje
  • sustav za napajanje gorivom
  • razvodni mehanizam

EKO test sastoji se od vizualne kontrole nabrojenih uređaja te mjerenja sastava ispušnog plina. Izmjerene i izračunate vrijednosti u ispušnom plinu uspoređuju se s posebno pripremljenim proizvođačkim podatcima za EKO test, a ako takvi podatci nisu poznati, izmjerene i izračunate vrijednosti uspoređuju se s propisanim zakonskim vrijednostima.

Za ispravnu provedbu EKO testa važno je da u motoru bude dovoljno ulja. Prije provedbe EKO testa nadzornici obavezmo provjeravaju razinu ulja u motoru jer je to važno i za sigurnost rada motora. Stoga prije tehničkog pregleda obavezno provjerite razinu ulja u motoru i, prema potrebi, dotočite koliko je potrebno da razina ulja bude između minimuma i maksimuma označenog na mjernoj šipci.

Zatraži
termin

Javi nam kako ti možemo pomoći. Zatraži termin putem online obrasca.


    Available Appointments on 24. studenoga 2020.

    There are no appointment time slots available for this day.