Sustav ovjesa našeg vozila nešto je što često uzimamo zdravo za gotovo. Loš ovjes može uvelike utjecati na sposobnost upravljanja vozilom, posebno pri zaustavljanju ili skretanju, pa je u vašem najboljem interesu da pripazite na ispravnost svih važnijih dijelova automobila.

Sastoji se od niza komponenti koje uključuju ležajeve podupirača, opruge, amortizere, spojne šipke, stabilizatore, oslonce osovine/kotača, ležajeve kotača, ovjesne poluge, kočnice kotača, prirubnice, gume, završne pogonske i upravljačke elemente.

Ovjes ima itekako važnu ulogu za vrijeme vožnje. Budući da nosi cijelu težinu vozila, ono mora osigurati odgovarajuću udobnost i još važnije, sigurnost u prianjanju vozila na tlo. Ovjes mora biti savršeno usklađen s amortizerima čiji je zadatak suzbijanje vibracija uzrokovanih neravninama na tlu.

Nesigurno i neprecizno upravljanje, neočekivano ponašanje na neravninama i zavojima te zvukovi koji dolaze iz podnožja vozila mogu ukazivati na greške i neispravnost ovjesa. Popravak se ne smije odgađati, stoga ukoliko imate sumnju u neispravnost ovjesa, dođite na pregled.

Zatraži
termin

Javi nam kako ti možemo pomoći. Zatraži termin putem online obrasca.


    Available Appointments on 24. studenoga 2020.

    There are no appointment time slots available for this day.