Sustav ovjesa našeg vozila nešto je što često uzimamo zdravo za gotovo. Loš ovjes može uvelike utjecati na sposobnost upravljanja vozilom, posebno pri zaustavljanju ili skretanju, pa je u vašem najboljem interesu da pripazite na ispravnost svih važnijih dijelova automobila.

Sastoji se od niza komponenti koje uključuju ležajeve podupirača, opruge, amortizere, spojne šipke, stabilizatore, oslonce osovine/kotača, ležajeve kotača, ovjesne poluge, kočnice kotača, prirubnice, gume, završne pogonske i upravljačke elemente.

Ovjes ima itekako važnu ulogu za vrijeme vožnje. Budući da nosi cijelu težinu vozila, ono mora osigurati odgovarajuću udobnost i još važnije, sigurnost u prianjanju vozila na tlo. Ovjes mora biti savršeno usklađen s amortizerima čiji je zadatak suzbijanje vibracija uzrokovanih neravninama na tlu.

Nesigurno i neprecizno upravljanje, neočekivano ponašanje na neravninama i zavojima te zvukovi koji dolaze iz podnožja vozila mogu ukazivati na greške i neispravnost ovjesa. Popravak se ne smije odgađati, stoga ukoliko imate sumnju u neispravnost ovjesa, dođite na pregled.

Zatraži
termin

Javi nam kako ti možemo pomoći. Zatraži termin putem online obrasca.
    captcha

    Unesite kombinaciju koju vidite na ekranu:

    Available Appointments on 1. prosinca 2022.

      9:00 – 17:005 spaces available