Sustav upravljanja jedan je od najvažnijih sastavnih dijelova vozila. Ako sustav ne radi ispravno ili kotači nisu uravnoteženi, to može prouzrokovati čitav niz problema zbog kojih vozilo može ugroziti vašu sigurnost na cesti.

Upravljanje vozilom čini se kao jednostavan postupak, ali taj proces uključuje malo više od samog okretanja kotača. Kada okrenete volan puno stvari može poći po zlu između upravljača i guma. Ako upravljač ne radi, to može uzrokovati skraćeno vrijeme reakcije, sporije skretanje i nesreće. U Auto power centru naš je posao osigurati da svi dijelovi vašeg vozila rade usklađeno.

Kako djeluje servo upravljač?

Jeste li ikad primijetili dok je vaš automobil u pogonu da se kotač neprimjetno okreće, ali kad se vozilo ugasi postaje jako teško okrenuti volan? To je zato što vaš servo upravljač radi na tome da se taj kotač okrene brzo i učinkovito. Kad servo upravljač nije u funkciji, otkrit ćete da postaje nevjerojatno teško ili nemoguće usmjeriti vozilo.

Servo upravljač uključuje niz komponenti poput pumpe, crijeva, nosača i zupčanika, remena i posebne tekućine. Ako bilo koja od ovih komponenti nije usklađena, postoji mogućnost da će se vaš upravljač zaustaviti, a isto tako i vaše vozilo. Kada se kotač okreće, pumpa šalje tekućinu u zupčanik koji uzrokuje stvaranje tlaka i okretanje guma. Kod curenja tekućine ne dolazi do odgovarajuće količine tlaka i pravilnog upravljanja vozilom.

Niste sigurni imate li problema s upravljanjem ili ne?

Ako čujete neki čudan šum prilikom okretanja vozila, kao što su stenjanje ili škripanje, to bi mogao biti upravljački sustav. Još jedan siguran znak da postoji problem je curenje tekućine. Uvijek treba provjeriti istjecanje tekućine što je prije moguće, jer postoji toliko mnogo dijelova vozila kojima je potrebna tekućina, a neki mogu biti opasniji od drugih. Konačno, glavni znak upozorenja da vašem sustavu za upravljanje treba pomoć je ako primijetite da se trudite okrenuti volan.

U Auto power centru svi naši mehaničari imaju iskustva s održavanjem i popravkom sustava za upravljanje vozilom. Za popravljanje vašeg servo upravljača pregledat ćemo sustav kako bismo detektirali nepravilnosti. To uključuje pumpu za upravljanje i sve povezane pojaseve i crijeva. Ako je potrebno zamijeniti crpku, vjerojatno je da će možda trebati zamijeniti ili popraviti i druge komponente.

Tijekom popravka, vaš mehaničar će isprati stare tekućine iz sustava i napuniti nove dijelove tekućinom potrebnom za rad s novim sustavom. Većina mehaničara će ispuhati sustav nakon provjere nepropusnosti i pregledavanja nosača i zupčanika. To se radi prije zamjene crpke kako bi se osiguralo da ne ostane zagađena tekućina. Tekućinu za upravljanje potrebno je redovito mijenjati kako biste izbjegli zagađenje ili daljnje probleme s pumpom.

Za više informacija o popravku sustava za upravljanje kontaktirajte nas u Auto power centru.

Zatraži
termin

Javi nam kako ti možemo pomoći. Zatraži termin putem online obrasca.
    captcha

    Unesite kombinaciju koju vidite na ekranu:

    Available Appointments on 1. prosinca 2022.

      9:00 – 17:005 spaces available