Redoviti dijagnostički testovi mogu otkriti probleme s vašim vozilom prije nego što dođe do skupih popravaka, ili još gore, ostanete na cesti uslijed kvara. I dok mnogi misle da su dijagnostički testovi potrebni samo kada se upali kontrolno svjetlo, postoji mnogo razloga za proaktivan pristup održavanju automobila.

Što uključuje auto dijagnostika?

Od kompletnog tehnološkog napretka u automobilskom sektoru tijekom posljednjeg desetljeća, jedan od najkorisnijih za potrošače i automehaničare je informatizacija dijelova automobila. Zahvaljujući ugrađenim procesorima, mikročipovima i senzorima, pomoću alata za dijagnostiku automobila brzo i precizno lociramo problematična područja na vozilu.

Koje dijelove vozila možemo testirati?

Dijagnostički testovi mogu otkriti probleme unutar automobila, mjenjača, ispušnog sustava, kočnica i drugih glavnih komponenti, kao i probleme s performansama s mlaznikom za gorivo, protokom zraka i rashladnom tekućinom, zavojnicama paljenja i gasom.

Međutim, uobičajena zabluda o dijagnostičkim testovima automobila je da serviseri mogu pomoću alata za čitanje koda utvrditi točan problem koji je pokrenuo svjetlo kontrolnog motora. U stvarnosti, taj kod mehaničaru govori koji su parametri motora izvan raspona, ali ne opisuje uzrok problema. Naši automehaničari u Auto power centru koriste svoje iskustvo i stručnost za dijagnosticiranje osnovnog problema.

Kakve su prednosti auto dijagnostike?

Prije pojave dijagnostičkih testova prepoznavanje problema bilo je dugotrajno i skupo, posebno imajući u vidu da su vlasnici svoje automobile dovodili kod mehaničara samo zbog nemogućnosti paljenja auta ili drugih teških kvarova. Sada računalni dijelovi automobila mogu otkriti probleme mnogo prije nego što uzrokuju kvar. Dijagnostički alati također mogu provjeriti računalni sustav automobila za obavijesti proizvođača i pohranjivanje podataka o povijesti automobila, dajući serviserima cjelovitu sliku kako bi obavili najbolji mogući popravak.

Koliko često moram napraviti dijagnostiku vozila?

Ne morate čekati da se upali kontrolno svjetlo kako biste otišli na dijagnostički test automobila. Ako čujete ili osjećate da nešto nije u redu, mehaničari mogu koristiti dijagnostičko testiranje kako bi otkrili problem. Međutim, mnogi serviseri preporučuju odvesti vozilo barem jednom godišnje na dijagnostičku provjeru, što će otkriti manje probleme koji se ne vide i ne čuju (a koji neće pokrenuti svjetlo kontrolnog motora).

Dijagnostičko testiranje je također koristan alat prilikom provjere kupnje polovnog automobila. I privatni i profesionalni prodavači automobila trebali bi pristati na dijagnostički test prije nego što se obvežete na kupnju. Ako ne žele pristati na takvo testiranje, to je znak da biste trebali odustati od kupnje.

Zatraži
termin

Javi nam kako ti možemo pomoći. Zatraži termin putem online obrasca.
    captcha

    Unesite kombinaciju koju vidite na ekranu:

    Slobodni termini na 27. lipnja 2022.

      10:00 – 17:00